Η θυγατρική της Ducati στη Βραζιλία, Ducati do Βrazil, ξεκίνησε τη λειτουργία της και έχει ήδη ανοίξει την πρώτη της έκθεση μοτοσικλετών στο Σάο Πάολο.

Σας είχαμε αναφέρει τον περασμένο Οκτώβριο ότι η ιταλική εταιρεία σκόπευε να ανοίξει μια νέα θυγατρική της στη Βραζιλία, με αφορμή το γεγονός ότι ο επίσημος αντιπρόσωπός της στη χώρα έκλεισε. Οι Ιταλοί, λοιπόν, ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες και η Ducati do Brazil είναι γεγονός.

Το βασικό κέρδος της Ducati από αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της αναπτυσσόμενης αγοράς της Βραζιλίας, χωρίς να πληρώνει τους υψηλούς δασμούς που απαιτούνται κατά την εισαγωγή μοτοσικλετών. Με αυτό τον τρόπο, οι ιταλικές μοτοσικλέτες που προορίζονται για την τοπική αγορά θα συναρμολογούνται εντός της χώρας. Ήδη η Ducati (και η θυγατρική της πλέον) συνεργάζεται με την εταιρεία DAFRΑ, η οποία διαθέτει εργοστάσιο στη Βραζιλία και ήδη συναρμολογεί τα Diavel και Monster 796 για λογαριασμό της Ducati.

Όπως φαίνεται, πάντως, αυτή είναι η πρώτη κίνηση της Ducati στη Ν. Αμερική. Ήδη ο Claudio Domenicali βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες πριν μερικές ημέρες, με σκοπό να υπογράψει μια συνεργασία που θα φέρει τις μοτοσικλέτες της Ducati στην Αργεντινή.