Την ποινή της επίπληξης δέχτηκαν Mercedes και Pirelli από το Διεθνές Δικαστήριο της FIA για τις δοκιμές στη Βαρκελώνη. Αποκλείστηκαν από τις δοκιμές νέων οι Γερμανοί.
 

Στο Παρίσι, λοιπόν, ειπώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας σκοπός από την ομάδα να αποκτήσει άδικα πλεονέκτημα και πως αμφότερες οι πλευρές ενήργησαν με καλή πίστη ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, η FIA βρήκε ότι η Mercedes παραβίασε το Άρθρο 22 των κανονισμών της Formula1, που αφορά τις δοκιμές σε πίστα και αεροδυναμική σήραγγα. Έτσι, επέβαλε τόσο στη γερμανική ομάδα όσο και στην ιταλική εταιρεία ελαστικών την ποινή της επίπληξης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ενώ στη Mercedes επέβαλε και ποινή αποκλεισμού από τις φετινές δοκιμές νέων οδηγών.

 

Δεν κάνει έφεση η Mercedes

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Mercedes εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάρισε πως την αποδέχεται και ότι δε θα κάνει έφεση κατά αυτής, ενώ τόνισε πως η προσοχή στρέφεται πλέον στο αγωνιστικό σκέλος, που είναι στις πίστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Mercedes

Η Mercedes AMG Petronas αναγνωρίζει και δέχεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της FIA που δημοσιεύτηκε σήμερα. Η απόφαση επιβεβαίωσε ότι η ομάδα ενήργησε με καλή πίστη σχετικά με τις δοκιμές της Pirelli, ποτέ δε σκόπευε να αποκτήσει άδικα πλεονέκτημα και δεν είχε λόγο να πιστεύει ότι αυτή η έγκριση για τις δοκιμές δε θα δινόταν.

Η Mercedes δέχεται τις ανάλογες ποινές της επίπληξης και του αποκλεισμού από τις ερχόμενες δοκιμές νέων οδηγών. Η Mercedes θα ήθελε γι' ακόμα μια φορά να επαναλάβει την πίστη της φίρμας σε αρμόδιες διαδικασίες και να επιδοκιμάσει τη FIA για την αρχή ενός ανεξάρτητου πειθαρχικού οργάνου.

Η ομάδα θα ήθελε επιπλέον να ευχαριστήσει το Διεθνές Δικαστήριο και τον πρόεδρό του για τη δίκαιη ακρόαση χθες. Για το καλύτερο συμφέρον του αθλήματος η ομάδα δε σκοπεύει να κάνει χρήση της έφεσης για την απόφαση.

Η Mercedes ανυπομονεί να δουλέψει με τη FIA και τους συναδέλφους της για να ιδρύσει μια πιο αυστηρή διαδικασία για δοκιμές στο μέλλον, ειδικά για να υποστηρίξει την καθορισμένη προμηθεύτρια ελαστικών. Τώρα ευχόμαστε να κλείσουμε αυτό το θέμα και να εστιάσουμε στα επερχόμενα Γκραν Πρι της Βρετανίας και της Γερμανίας, που είναι αμφότερα εντός έδρας αγώνες για την ομάδα.