Από τα επίσημα χείλη της Ferrari δεν εκφράστηκε κανένα παράπονο για την ποινή-χάδι που επιβλήθηκε στη Mercedes για τις «μυστικές» δοκιμές με τα ελαστικά της Pirelli. Όμως η «σκουντερία», μέσα από μία στήλη στην ιστοσελίδα της κατακεραυνώνει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να επιπλήξει απλώς τη γερμανική ομάδα. 

«Μάθαμε ότι ακόμη κι αν κάποιος είναι ένοχος και στην προκειμένη περίπτωση αυτό αποτελεί αναμφισβήτητο και αποδεδειγμένο γεγονός, πάντα υπάρχει τρόπος να ξελασπωθεί. Απλώς θα πρέπει να πει στο δικαστή ποια απόφαση πρέπει να του επιβληθεί και η τιμωρία του θα είναι ένα χάδι», αναφέρεται στη στήλη «Horse Whisperer». 

«Νιώθεις τουλάχιστον αμήχανα όταν βλέπεις ότι η ένοχη πλευρά μπορεί ουσιαστικά να γλιτώσει έχοντας κάνει κάτι αντιδεοντολογικό από το οποίο αποκόμισε πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Είναι σαν να δέχεσαι ένα αντικανονικό γκολ και μετά σφυρίζουν σε βάρος σου ένα ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο όμως δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα», συνεχίζει η στήλη και καταλήγει: 

«Τα πράγματα έχουν γίνει βαρετά στη Formula 1. Κάνεις ένα λάθος και τρέχεις με ένα παράνομο εξάρτημα, αλλά απλώς σου λένε να το αλλάξεις στον επόμενο αγώνα κι ό,τι έγινε… έγινε. Σε όσους κόπτονται για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία, να τους θυμίσουμε ότι οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Δεν μπορείς να κάνεις δοκιμές με φετινό μονοθέσιο. Αν έχεις μονοθέσιο τουλάχιστον δύο ετών, μπορείς να κάνεις δοκιμές όποτε θέλεις, όπου θέλεις, με όποιον πιλότο θέλεις, να φοράς ό,τι θέλεις και να καλέσεις όποιον θέλεις». 

TAGS