Η οικονομική κρίση δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και τη Formula 1.

Το μεγάλο αφεντικό του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Bernie Ecclestone, βλέπει να αφαιρούνται Grand Prix από το καλεντάρι, δεδομένου ότι αγορές με πιο υγιή και αναπτυσσόμενη οικονομία ρίχνουν τα δίχτυα τους στο εν λόγω προϊόν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά σταθμοί στη γηραιά ήπειρο όπου ταξιδεύει η Formula 1. Συγκεκριμένα αυτοί είναι: Βαρκελώνη, Μόντε-Κάρλο, Σίλβερστοουν, Νίρμπουργκρινγκ, Ουγκαρόρινγκ, Σπα και Μόντσα.

Δεδομένης της εισόδου του Σότσι (Ρωσία), Νιου Τζέρσεϊ (Αμερική) και Ταϊλάνδη στο πρόγραμμα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια δεν αποκλείεται να δούμε μία από τις παραπάνω πίστες να μη φιλοξενήσουν τη Formula 1.

"Είναι πιθανό η Ευρώπη να χάσει μερικούς αγώνες λόγω των αναδυόμενων αγορών. Αν χάσουμε τη Μόντσα - και λέω αν γιατί ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί - θα είναι μόνο για οικονομικούς λόγους. Φυσικά, η ποιότητα της πίστας και η οργάνωση θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν είναι το κρίσιμο σημείο", σχολίασε χαρακτηριστικά ο 82χρονο ζάμπλουτος, Bernie Ecclestone στο ιταλικό περιοδικό "Panorama".

 

 

TAGS