Το 7% του μεριδίου της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας προτίθεται να πουλήσει η Peugeot-Citroen στην μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων, τη General Motors, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg. Η πώληση αυτού του μεριδίου γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των κινητήρων αλλά και για κατασκευές αυτοκινήτων από κοινού.  


Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται προκειμένου οι δύο κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να περιορίσουν τις ζημίες από τις χαμηλές πωλήσεις τους στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης. Από μια πλευρά η General Motors προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από την ασύμφορη συνεργασία της με την Opel, ενώ η Peugeot προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα χρέη της.  

Σχολιάζοντας αυτή την συνεργασία ο Γιούργκεν Πίεπερ, αναλυτής της Bankhaus Metzler στην Φρανκφούρτη, τονίζει ότι με την κίνηση της αυτή η Peugeot θέλει να δείξει ότι η συνεργασία της με τη General Motors είναι μία «σφιχτή συμφωνία» σε αντίθεση με την συνεργασία που έχει ήδη η γαλλική εταιρεία με τη BMW που βασίζεται σε συγκεκριμένα σχέδια, όπως για παράδειγμα η συνεργασία για την κατασκευή κινητήρων για τα αυτοκίνητα Mini που ξεκίνησε το 2002.  

Ο ίδιος αναλυτής θεωρεί ότι η Peugeot θα επιθυμούσε την επέκταση της συνεργασίας με την BMW. «Ιδεατή συνεργάτιδα της Peugeot, η BWM, δεν ενδιαφερόταν ξεκάθαρα για αυτήν την συνεργασία, γι' αυτό η Peugeot απευθύνθηκε στη General Motors. Είναι μία συνεργασία ανάγκης», υποστήριξε ο γερμανός αναλυτής.Πηγή: tovima.gr