Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθαν το 2011 τα κέρδη της Audi η οποία πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από κάθε άλλη χρονιά. Αν και το κόστος αυξάνεται με αποτέλεσμα τα περιθώρια κέρδους να συμπιέζονται, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει εξίσου υψηλές πωλήσεις και για το τρέχον έτος.  Το 2011, τα καθαρά κέρδη της Audi σημείωσαν αύξηση 69% και ανήλθαν στα 4,4 δισ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, σημειώθηκε αύξηση 60,1% στα 5,35 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο πωλήσεων, η εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων κατέγραψε άνοδο 16,9% πουλώντας 1.512 εκατ. οχήματα, με τον τζίρο της να εκτινάσσεται στα 44,1 δισ. ευρώ -24,4% περισσότερο από πέρσι. 

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρούπερτ Στάντλερ χαρακτήρισε το 2011 ως «την πιο επιτυχημένη χρονιά» και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί αυτή η επιτυχία και το 2012. 

Για το 2012, ωστόσο, η Audi εκτιμά ότι η αύξηση του κόστους θα επιβαρύνει τα κέρδη της, καθώς «το υψηλότερο κόστος των νέων τεχνολογιών και μοντέλων, καθώς και τα έξοδα εκκίνησης λόγω της επέκτασης των παραγωγικών μονάδων» θα συμπιέσουν τα περιθώρια κέρδους, όπως τόνισε ο οικονομικός διευθυντής, Άξελ Στρότμπεκ.

Πηγή: naftemporiki.gr