Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat διαβεβαίωσε σήμερα πως δεν σχεδιάζει να κλείσει άλλα εργοστάσια στη χώρα, αντιδρώντας στα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. 

 

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Affaritaliani.it και το οποίο περιλαμβάνει ένα σχεδιάγραμμα με «τη μελλοντική παραγωγή της Fiat στην Ιταλία, όπου φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο της εταιρείας για κλείσιμο των εργοστασίων στο Μιραφιόρι και το Πομιλιάνο». 

 

 «Ο πίνακας αυτός δεν ανταποκρίνεται κατ’ ουδένα τρόπο στα σχέδια, ούτε και στις προθέσεις της Fiat», διατρανώνει ο όμιλος, ο οποίος απειλεί και με αγωγές για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 

 

Στο Πομιλιάνο «κατασκευάζεται από τετραμήνου το νέο Panda», ενώ στο Μιραφιόρι προβλέπεται να κατασκευαστεί ένα νέο μοντέλο της Fiat από τα τέλη του 2013 και ένα τζιπ από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, εξηγεί η εταιρεία.

 

Λίγο πριν κυκλοφορήσει η ανακοίνωση της εταιρείας, η ιταλίδα υπουργός Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, είχε δηλώσει πως μίλησε τον επικεφαλής και τον πρόεδρο της Fiat, οι οποίοι τη διαβεβαίωσαν πως δεν θα κλείσουν άλλα εργοστάσια, μετά τον τερματισμό της λειτουργίας των εγκαταστάσεων στο Τέρμινι Εμερέσε της Σικελίας στα τέλη του 2011. 

 

Ακόμη, η Φορνέρο εξέφρασε την ελπίδα της πως «ο όμιλος θα μπορέσει να συνεχίσει να αντιπροσωπεύει έναν από τους κύριους εκπροσώπους του εγχώριου βιομηχανικού συστήματος και να εγγυάται τουλάχιστον το τρέχον επίπεδο εργασίας».

 

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μαρκιόνε τόνισε πως τα ιταλικά εργοστάσια έχουν «την ευκαιρία» να εξάγουν στις ΗΠΑ εάν καταστούν ανταγωνιστικές, ελλείψει του οποίου δύο από τα πέντε θα χρειασθεί να κλείσουν.