Από όταν ξεκίνησαν οι παραδόσεις στους πελάτες, το Opel Ampera έχει κερδίσει δύο βραβεία “10ο Internet Auto Award”, ένα διαγωνισμό που χορηγείται από το site AutoScout24 αγαπημένη ιστοσελίδα και των Ελλήνων μέσα από την οποία παλαιότερα εισήγαγαν χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά.

Το Ampera

αναδείχτηκε γενικός νικητής κερδίζοντας στις κατηγορίες ‘το δημοφιλέστερο νέο μοντέλο στην Ευρώπη’ και ‘ηλεκτρικά οχήματα’.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 351 μοντέλα σε διαφορετικές κατηγορίες και ειδικές κατηγορίες της αγοράς, όπου αναδεικνύεται ένας νικητής.

Περισσότεροι από 160.000 χρήστες του διαδικτύου από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην ψηφοφορία στην οποία κρίθηκε και ο γενικός νικητής. Η νίκη του Ampera έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του Insignia το 2009 όταν αναδείχτηκε γενικός νικητής σαν «το πιο δημοφιλές νέο αυτοκίνητο στην Ευρώπη».

Το Opel Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που «πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε».  Προσφέρει χώρους για τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα των 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 km αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Το πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης και ο βενζινοκινητήρας1.4 L (63 kW/86 hp) κινεί μία γεννήτρια που τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι επιτυγχάνεται αυτονομία 500 km. Με άμεσα διαθέσιμη ροπή 370 Nm, το Ampera επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα περίπου. Η τελική ταχύτητα του είναι 161 km/h.