Στα Αγγλικά, το Tweezer σημαίνει τσιμπιδάκι. Στα Γαλλικά δεν ξέρουμε τι σημαίνει αλλά η Renault αποφάσισε να ονομάσει το νέο λιλιπούτειο όχημά της Twizy και να το φέρει στις αγορές!  

Οι διαστάσεις του Twizy

είναι λίγο μεγαλύτερες από ένα τρίκυκλο scooter. Μικρό και ευέλικτο χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του, το μοντέλο αυτό αποδεικνύεται πολύ πιο εύχρηστο από ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη, επιτυγχάνει συντόμευση του χρόνου κάθε μετακίνησης, κατά 25%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια στην αναζήτηση θέσης παρκινγκ. Το Twizy μπορεί να παρκάρει κάθετα. Το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνά το άνοιγμα των χεριών σας. Και αυτός είναι ο χώρος που χρειάζεστε για να παρκάρετε!

 Μπορεί να θυμίζει μηχανή, αλλά προσφέρει το επίπεδο ασφαλείας ενός κανονικού αυτοκινήτου: Το Twizy εξασφαλίζει σταθερότητα χάρη στους 4 τροχούς του, ενώ διαθέτει εξοπλισμό όπως οι ζώνες ασφαλείας, και ο αερόσακος του οδηγού… Προσφέρει επίσης και επαρκή προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

 Ανάλογα με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα του, το Twizy μπορεί να οδηγηθεί με ή χωρίς δίπλωμα. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την εντελώς ανοιχτή έκδοση, ή την έκδοση με τις πλευρικές πόρτες. Στο εμπρός μέρος του Twizy βρίσκεται ένα άνοιγμα που φυλάσσεται το καλώδιο φόρτισης. Απλά συνδέστε το με οποιαδήποτε οικιακή παροχή 220V και σε 3½ ώρες, το αυτοκίνητο έχει φορτίσει πλήρως. Με αυτονομία που φτάνει τα 100χλμ, το Twizy μπορεί να καλύψει διαδρομές σε όλη την πόλη. Και χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά ώστε να φορτίσετε την μπαταρία τόσο ώστε να φτάσετε πίσω στο σπίτι.

 Το Twizy διατίθεται σε 3 εκδόσεις: Urban, Color και Technic. Το αμάξωμα μπορεί να είναι σε απόχρωση λευκού, μαύρου, γκρι, κόκκινου, ή ακόμα και δίχρωμο. Οι πόρτες, η επένδυση στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, και τα καθίσματα μπορεί να είναι σε μαύρο, μπλε, κόκκινο ή πράσινο. Το ίδιο ισχύει και για τις ζάντες αλουμινίου που διαμορφώνονται ανάλογα.