Η Mitsubishi Motors Corporation διευρύνει τους ορίζοντές της και κατασκευάζει… σπίτια!

Το MiEV House, είναι η ιδέα για ένα “ευφυές σπίτι” που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ενέργειας και της παγκόσμιας αύξησης της θερμότητας διαχειριζόμενο τη χρήση της ενέργειας μεταξύ σπιτιού, “έξυπνων συσκευών”,ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων οχημάτων EV/plug-in hybrid (P-HEV) και “έξυπνων δικτύων ηλεκτρισμού”.

Η Mitsubishi Motors συμμετέχει σε πολυάριθμες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες αναζητώντας λύσεις στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των EVs/P-HEVs και των ανακυκλωμένων μπαταριών των EV με στόχο την ανάπτυξη ‘‘έξυπνων δικτύων’’ για αποδοτική χρήση ηλεκτρικής ισχύος σε σπίτια, εταιρίες και τοπικές κοινότητες.

Η Mitsubishi Motors συνεργάζεται τώρα με τις Mitsubishi Corporation και Mitsubishi Electric στην τελειοποίηση του Energy Management System (EMS), που αξιοποιεί τη χωρητικότητα της ενέργειας των EV/P-HEV τροφοδοτώντας με συμπληρωματική ισχύ ευφυή, δημόσια δίκτυα ηλεκτρισμού.

Το ζητούμενο είναι η βελτιστοποίηση της χρήσης της ενέργειας σε σπίτια ή άλλα κτίρια, αλλάζοντας τη συνολική ηλεκτρική κατανάλωση από ημερήσια (ώρες αιχμής) σε νυχτερινή, όταν η ζήτηση είναι πολύ χαμηλότερη μειώνοντας τη μέγιστη κατανάλωση. Το ίδιο σύστημα μπορεί επίσης να διασφαλίζει ότι η φόρτιση της μπαταρίας του EV γίνεται τις ώρες που η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση των μπαταριών υψηλής χωρητικότητας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων EV ως πηγή ισχύος σε επείγουσες καταστάσεις. Η Mitsubishi εξελίσσει αυτή τη στιγμή ένα σύστημα στο οποίο ένα EV θα μπορεί να παρέχει ισχύ μέχρι 1500W συνδέοντάς το σε εξωτερικό καλώδιο. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο 2011, το MiEV Café ήταν ένα παράδειγμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ένα πρωτότυπο τέτοιο σύστημα για την τροφοδοσία μεγάλων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.