Κανένας κάτοχος της σημερινής ή της προηγούμενης Mercedes A Class δεν θα μπορούσε να φανταστεί  ότι η Γερμανική εταιρεία θα του κάνει τέτοιο «χουνέρι». Και με την έννοια χουνέρι εννοούμε φυσικά τη σχεδιαστική μεταστροφή της εταιρείας με το νέο μοντέλο που, απλά κάνει το σημερινό να μοιάζει….. (άστο καλύτερα…)

 

Η νέα A class είναι χάρμα οφθαλμών, είναι απίστευτα τολμηρή και καθιστά προφανές ότι η επιθετική πολιτική της Γερμανίδας κατασκευάστριας ξεκινά τώρα!

 

Το καινούργιο μοντέλο δεν μπορεί καν να ενταχθεί σε κάποια κατηγορία αυτοκινήτων. Ίσως μόνο το μέγεθος των 4.29 μέτρων να αποκλείει τους πελάτες που θέλουν ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά πόλης. Για όλους του υπόλοιπους, η νέα A Class θα μπορούσε να παίξει το ρόλο ενός πολυτελούς compact σεντάν/κουπέ ή ακόμα και ενός σπορ κουπέ αυτοκινήτου με τέσσερις πόρτες.

 

Αν δεν το βλέπαμε στην έκθεση της Γενεύης και περνούσε δίπλα μας από το δρόμο θα νομίζαμε ότι είναι κάποιο concept και όχι αυτοκίνητο παραγωγής!

 

Οι Γερμανοί όμως τόλμησαν και τώρα οι ανταγωνιστές (Audi, VW και BMW) μπορούν να αρχίσουν να ανησυχούν για τη συνέχεια! Γιατί θα υπάρξει συνέχεια!

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η εταιρεία αποφάσισε να το κάνει εκτός από όμορφο και οδηγήσιμο και έτσι η ανάρτηση υπόσχεται σπορ συμπεριφορά μαζί με τη γνωστή άνεση, ενώ απόδειξη της νέας τάσης είναι και η ύπαρξη εκδόσεων AMG για άγριες μαμάδες, αν και νομίζουμε, ότι οι μπαμπάδες αλλά και οι εργένηδες θα ακολουθήσουν.

Με μήκος 4.29μ., πλάτος 1.78μ. και ύψος 1.43, το μικρομεσαίο μοντέλο μοιάζει και είναι αεροδυναμικό με συντελεστή οπισθέλκουσα 0,26.

Για την κίνησή του επιστρατεύονται βενζινοκινητήρες 1.6 και 2.0 λίτρων με 115, 156 και 200 ίππους, ενώ υπάρχουν και diesel εκδόσεις με 109, 136 και 170 ίππους. Όλοι συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο.