Η Nissan θέλει να αλλάξει το τοπίο στους μηχανοκίνητους αγώνες αντοχής, μέσω ενός ριζοσπαστικού μοντέλου, του Nissan DeltaWing. Ένας εξαιρετικά προηγμένος και εκρηκτικής απόδοσης κινητήρας της Nissan, θα τροφοδοτεί με κίνηση  το μοντέλο DeltaWing , το οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο θρυλικό Le Mans 24 Hours ( στις 16 και 17 Ιουνίου).

 

Αν και το Nissan DeltaWing δεν θα καταταγεί σε κάποια αγωνιστική κλάση  στους αγώνες  του 2012 Le Mans 24 Hours, η Nissan με το μοντέλο αυτό, επιδιώκει να αναδείξει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αναμένεται να δώσει μια δυναμική κατεύθυνση στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, κάτι τέτοιο  αποτελεί το έναυσμα για την  έρευνα και την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών, που «φιλτραρισμένες» θα περάσουν στην παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων της Nissan.

 

O αγωνιστικών προδιαγραφών τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έναν υπερσυμπιεστή, θα κινεί το  DeltaWing, το οποίο έχει το μισό βάρος και τη μισή αεροδυναμική αντίσταση ενός συμβατικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός με το γνωστό σήμα DIG-T (από το Direct Injection Gasoline –Turbocharhed), αναμένεται να αποδίδει περίπου 300hp, γεγονός που αρκεί για να δώσει στο Nissan DeltaWing  χρόνους κατάταξης  μεταξύ των κατηγοριών LMP1 και LMP2 στο Le Mans. Ο κινητήρας διαθέτει την ίδια τεχνολογία που βλέπουμε στο δρόμο σε αυτοκίνητα της Nissan, όπως το compact Crossover  JUKE DIG-T.

 

Το αυτοκίνητο θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην αγωνιστική πίστα  του Sebring, στη  Φλόριντα των ΗΠΑ, την Πέμπτη 15 Μαρτίου.