Το νέο Fiat Strada ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία από τα τέλη Ιανουαρίου και έρχεται στην Ελλάδα σε τρεις εκδόσεις (Working, Trekking, Adventure) τρεις τύπους αμαξώματος (Κοντή καμπίνα, Μακριά καμπίνα, Διπλοκάμπινο) και συνολικά σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές. Η πιο σημαντική καινοτομία είναι η παρουσίαση του Διπλοκάμπινου (για δουλειά και διασκέδαση), το οποίο μπορεί να μεταφέρει άνετα 4 άτομα, ενώ την ίδια στιγμή έχει διαθέσιμο ωφέλιμο φορτίο περισσότερο από 630 κιλά.

Για πιο απαιτητικές καταστάσεις διατίθεται, στις εκδόσεις Αdventure, το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό E-Locker που ενισχύει αποφασιστικά την πρόσφυση στα ολισθηρά εδάφη.


Στιλ
Το Strada είναι ένα δυνατό, δυναμικό και χρηστικό αυτοκίνητο που χαρακτηρίζεται από καλές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά κόστη. Οι συνολικές διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι ουσιαστικά οι ίδιες με του απερχόμενου μοντέλου: μήκος 4409 mm (4457 mm για τις εκδόσεις Adventure), πλάτος 1664 mm (1740 mm στις εκδόσεις Adventure) και μεταξόνιο 2718 mm.


Κινητήρας
Το νέο Strada εξοπλίζεται με τον κινητήρα 1.3 MultiJet Euro 5, με ισχύ 95 ίππων στις 4000 στροφές και ροπή 200 Nm (20,4 kgm) στις 1500 στροφές, ο οποίος προσφέρει καλές επιδόσεις με χαμηλό κόστος χρήσης. Η κατανάλωσή του είναι μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα και ανέρχεται σε 5,2 λίτρα/100 km για τις εκδόσεις Working & Trekking και 5,3 λίτρα/100 km για την Adventure στον συνδυασμένο κύκλο.