Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Fiat είναι η μάρκα αυτοκινήτου που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2, στα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2011, με μέση μέτρηση 118,2 g/km (4,9 g/km λιγότερο από το μέσο όρο του 2009). Επίσης, το γκρουπ Fiat κατέλαβε την πρώτη θέση ως όμιλος, με 123,3 g/km, μια βελτίωση της τάξης του 2,6 g/km σε σχέση με πέρυσι. Και τα δύο ρεκόρ έχουν πιστοποιηθεί από τη JATO Dynamics, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έρευνας αγοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τα τελευταία 5 χρόνια, η Fiat μείωσε τις μέσες εκπομπές ρύπων της κατά 14%, από 137,3 σε 118,2 g/km CO2, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το στόχο που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015, δηλαδή την τιμή των 130 g/km.


Όλες οι καινοτομίες της οικολογικής τεχνολογίας της Fiat συμπυκνώνονται στην ονομασία "Air Technologies" που αντιπροσωπεύει τη συνολική εξέλιξη της ίδιας απλής ιδέας-ζητούμενου. Τα τελευταία 20 χρόνια τα “Air Technologies» της Fiat έφεραν επαναστατικές λύσεις στην αγορά του αυτοκινήτου, απλές και ταυτόχρονα με μικρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διατηρώντας παράλληλα στο μέγιστο την οδηγική απόλαυση που ήταν πάντα ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό των μοντέλων του ιταλικού γκρουπ.