160 χιλιόμετρα αυτονομίας, 0-100 σε 5 δεύτερα, τελική ταχύτητα 160 χ.α.ω. και πλήρης φόρτιση σε λιγότερο από 3 ώρες! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πισωκίνιτου roadster concept της Honda, EV-Ster, συνηγορούν στο ότι η ώρα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που αφορούν τη μάζα, πλησιάζει.


Το EV-STER, ένα ηλεκτρικό, RWD διθέσιο cabrio σπορ αυτοκίνητο. Αποτελεί μία νέα πρόταση για σπορ απόλαυση μέσα από την ηλεκτροκίνηση. Η χρήση υλικών από ανθρακονήματα μείωσε το βάρος του αυτοκινήτου, κάτι που συμβάλλει στις υψηλές επιδόσεις και στην αυτονομία των 160km.

 

Το σύστημα διεύθυνσης μέσω δύο μοχλών (λέει η Honda) "στοχεύει στη γνήσια οδηγική απόλαυση" ενώ το νέο πρωτότυπο επιτρέπει στον οδηγό να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις σε μερικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου όπως στην ισχύ του ηλεκτροκινητήρα τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, για να μπορεί να απολαμβάνει στο έπακρο τη χαρά της οδήγησης.


Το ταμπλό περιλαμβάνει όργανα και οθόνες με πληροφορίες από το ηχοσύστημα & το σύστημα πλοήγησης, και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η έξυπνη διάταξη των οργάνων και οθονών επιτρέπει στον οδηγό να συγκεντρώνεται στο έργο του μέσα από ένα ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον.

 

Η Honda δεν σταματά την εξέλιξη των σπορ μοντέλων και ίσως, αν συνεχίσει με το EV-Ster, το επόμενο S2000 να είναι πολύ- μα πολύ- εντυπωσιακό και οικολογικό.

 

 

Μήκος οχήματος

3.570mm

Πλάτος οχήματος

1.500mm

Ύψος οχήματος

1.100mm

Μεταξόνιο

2.325mm

Τελική ταχύτητα

160km/h

Επιτάχυνση (0-60km/h)

5,0 sec

Μέγιστη αυτονομία

Περίπου 160km (JC08 mode)

Μέγιστη ισχύς μπαταρίας

58kW

Χρόνος φόρτισης

200V: κάτω από 3 ώρες

100V: κάτω από 6 ώρες