Την «νεκρανάσταση» της Datsun ανακοίνωσε ο CEO της Nissan, Carlos Ghosn!

 

Η Datsun που λέει πολλά ως όνομα στους άνω των 40, αποσύρθηκε από την αγορά πριν περίπου 30 χρόνια για να δώσει τη θέση της στην ονομασία Nissan που ήταν πιο εύηχη στους καταναλωτές.

 

Τώρα, η ίδια εταιρεία, κρίνει ότι έχει έρθει η ώρα για την επανεμφάνιση της φίρμας με στόχο τους οδηγούς στις αναδυόμενες αγορές. Ο Ghosn είπε ότι υπό το όνομα Datsun, θα κατασκευαστούν μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα για τους νέους.

 

«Η Datsun είναι μέρος της κληρονομιάς μας και τώρα θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον όμιλο» είπε ο Ghosn σε επίσκεψή του στην Τζακάρτα και αποκάλυψε ότι τα μοντέλα της νέας-παλιάς μάρκας θα εμφανιστούν στους δρόμους της Ινδίας και της Ρωσίας το 2014!

Το όνομα Datsun χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1930 και αργότερα έγινε παγκόσμια φίρμα όταν ακόμα το μητρικό όνομα της εταιρείας (Nissan) ήταν άγνωστο.

Τη δεκαετία του 70, τα Datsun έγιναν διάσημα και στις ΗΠΑ με μερικά μικρά μοντέλα αλλά περί τα μέσα της δεκαετίας του 80, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρσει το όνομα Datsun από την αγορά για να εισάγει στα αυτοκίνητά το όνομα της μητρικής "Nissan".