Κάθε Mercedes-Benz υποβάλλεται στις πιο αυστηρές χειμερινές δοκιμές οδήγησης, στο ιδιόκτητο κέντρο δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας στη βόρεια Σουηδία.

Τα επαγγελματικά Vito και Sprinter έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά τώρα, ήρθε η ώρα να ακολουθήσει τα βήματά τους και το Mercedes-Benz Citan, το νέο Van διανομών πόλης.

 

Πριν από λίγες μέρες, στη μικρή πόλη της Arjeplog, το Citan ολοκλήρωσε με επιτυχία όλα τα τεστ δοκιμής σε δύσκολες πίστες.

 

Αρχικός στόχος ήταν ο διεξοδικός έλεγχος της ποιότητας του αμαξώματος και των υλικών του εσωτερικού. Οι ειδικοί το οδήγησαν, σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός και δοκίμασαν την αντοχή των πλαστικών του αμαξώματος, των υλικών του εσωτερικού καθώς και πιθανούς κραδασμούς και θορύβους.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν η ομαλή λειτουργία του συστήματος μετάδοσης κίνησης καθώς και τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

 

Το σκανδιναβικό κέντρο δοκιμών, με το έδαφος καλυμμένο από παχύ στρώμα πάγου, είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμαστούν και να τελειοποιηθούν τα συστήματα ελέγχου της ανάρτησης.

Η λειτουργία του συστήματος ευστάθειας ESP που θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Citan, συμπληρώνεται με διάφορα συστήματα ελέγχου όπως το σύστημα ελέγχου αντιολίσθησης τροχών, το σύστημα ABSκ.α.

 

Το πράσινο φως για μαζική παραγωγή δόθηκε και το νέο Citan σύντομα θα είναι έτοιμο να αναλάβει δράση.