Η Volvo παίρνει την τεχνολογία στα σοβαρά αλλά δεν αφήνει τον οδηγό έξω από την εξίσωση. Η αλληλεπίδραση συστημάτων και οδηγού είναι ένα κεφάλαιο που θα «παίξει» πολύ στο μέλλον και η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει από τώρα!

 

Έτσι, η Volvo Car Corporation ιδρύει στην Κοπεγχάγη ένα νέο κέντρο εξέλιξης που θα ασχοληθεί με αυτήν ακριβώς την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής (HMI - Human Machine Interface) ώστε στο να κάνει την τεχνολογία πιο φιλική προς το χρήστη.

 

Αναζητώντας τους ιδανικούς επιστήμονες για την αποστολή η Volvo ανακάλυψε πρώην στελέχη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Nokia, που ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα της Δανίας!

 

Η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής έχει από καιρό αποτελέσει μια περιοχή υψηλής προτεραιότητας στην εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων και με τη νέα εταιρική στρατηγική της Volvo, "Σχεδιασμένο Γύρω από Σένα," μπαίνει πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τα αυριανά Volvo θα είναι άκρως "διαισθητικά" και πολύ εύκολα στη χρήση τους.

 

Το νέο κέντρο εκτός των πολύ εξειδικευμένων μηχανικών με τους οποίους στελεχώνεται έχει και μία ιδανική γεωγραφική θέση. Η περιοχή της Κοπεγχάγης είναι ένα δυναμικό κέντρο στο χώρο της εξέλιξης συστημάτων κίνησης και επιτρέπει τη στενή συνεργασία τόσο με κορυφαία Πανεπιστήμια που ασχολούνται με την έρευνα στο συγκεκριμένο τομέα, όσο και με πολυεθνικές και τοπικές εταιρείες.