Με το Citan η Mercedes μπαίνει κατηγορία των μικρών επαγγελματικών οχημάτων και προσφέρει ποιότητα, οδική συμπεριφορά, οικονομία και ασφάλεια.

Το νέο μικρό Van προσφέρεται σε ευρεία γκάμα εκδόσεων καλύπτοντας κάθε ανάγκη. Διατίθεται ως επαγγελματικό όχημα σε τρία μήκη αμαξώματος 3.94 m, 4.32 m και 4.71 m και σε τρία διαφορετικά βάρη που φτάνουν έως το μέγιστο επιτρεπτό μικτό βάρος των 2.200 κιλών, ανάλογα με την έκδοση του οχήματος.

Το Citan διατίθεται και σε επιβατική έκδοση με πέντε θέσεις και αναδιπλούμενο πίσω ενιαίο κάθισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα και μεγάλο χώρο για τις αποσκευές.

 

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το ADAPTIVE ESP,ABS, δυναμικό έλεγχο οχήματος VDC, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS, σύστημα ελέγχου αντιολίσθησης ASR και πολλά ακόμα υποσυστήματα που δύσκολα συναντάμε στην κατηγορία.

Το εσωτερικό του Citan, διαθέτει ανατομικά καθίσματα με καλή πλευρική στήριξη, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, ρυθμιζόμενο τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο και εξωτερικούς ρυθμιζόμενους καθρέφτες

 

Οι κινητήρες του νέου Citan. Τρεις υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού και υψηλής ροπής με απόδοση 75 hp, 90hp, και 110 hp καθώς και ο ισχυρός, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας που παράγει 114 hp, καλύπτουν κάθε ανάγκη ενώ συνεργάζονται με κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων με μοχλό αλλαγής ταχυτήτων joystick στην κεντρική κονσόλα.

Η βενζινοκίνητη έκδοση διαθέτει το πακέτο BlueEFFICIENCY στο βασικό εξοπλισμό για χαμηλότερη κατανάλωση ενώ στα συν του μοντέλου περιλαμβάνονται και τα μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων που φτάνουν τα 40.000 χλμ. ή δύο χρόνια.

 

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Citan στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων (IAA) στο Ανόβερο, το Σεπτέμβριο του 2012.