Τα αυτοκίνητά μας θα παράγουν φθηνό και καθαρό ρεύμα; Η Honda λέει ναι και συνεχίζει να πρωτοπορεί στην τεχνολογία του υδρογόνου

Η Honda παρουσίασε έναν ηλιακό σταθμό παραγωγής υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στην περιφέρεια Saitama. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δοκιμών Ηλεκτρικών Οχημάτων για τα προϊόντα προσωπικής μετακίνησης επόμενης γενιάς της μάρκας, με εταίρους: τη Honda,τη Iwatani και την Περιφέρεια Saitama.

 

Στο πλαίσιο μιας ακόμα πρωτοβουλίας, η Honda έχει εφοδιάσει το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity με πρίζα που θα λειτουργεί ως παροχή ισχύος 9kW. Επειδή το FCX Clarity παράγει ισχύ μέσω χημικής αντίδρασης υδρογόνου & οξυγόνου χωρίς εκπομπές CO2, με τη νέα πρίζα το όχημα θα μπορεί να λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια ηλεκτρισμού μηδενικών ρύπων.

 

Είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ιαπωνία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή υδρογόνου με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ εκπομπές CO2. Ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης νερού υψηλής πίεσης, με την υπογραφή της Honda, παράγει υδρογόνο.  Χωρίς μηχανικό συμπιεστή, το σύστημα είναι σχεδόν αθόρυβο και πολύ αποδοτικό ενεργειακά. Με ενέργεια από τον ήλιο και το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, το σύστημα μπορεί να παράγει 1,5kg υδρογόνου μέσα σε 24ώρες, που παρέχει στο FCX Clarity αυτονομία σχεδόν 150km. Η Honda στοχεύει να εξελίξει περαιτέρω το σύστημα για να προσφέρει καθαρές πηγές ενέργειας οικιακής χρήσης στο μέλλον.