Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το 500L παρουσιάζεται τώρα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, μέσα από την "500L, a Fiat Design Approach", μιας ξεχωριστής έκδοσης που δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσει κανείς καλύτερα μια εξαιρετική δημιουργική εμπειρία και να μοιραστεί την αίσθηση και τη λογική που βρίσκονται πίσω από τη συνολική υλοποίηση του προγράμματος.

Το Fiat 500L είναι ο καρπός ενός ταξιδιού κατή τη διάρκεια του οποίου οι σχεδιαστές της Fiat κλήθηκαν να συνδυάσουν τη δημιουργικότητά τους με την κορυφαία τεχνολογία, τους στόχους και την πολιτική της εταιρείας.

 

Ο χώρος για τον οδηγό και τους επιβάτες χαρακτηρίζεται από το μεγάλο του μέγεθος -για παράδειγμα, το μέγιστο διαθέσιμο πλάτος για τους επιβάτες είναι 1.456 mm (μετρημένο στο ύψος των ώμων) ενώ το ύψος, από το κάθισμα έως τον ουρανό του αμαξώματος είναι 1.034 mm (για τους πίσω είναι 1.387 mm και 993 mm αντίστοιχα)- ενώ παράλληλα υπάρχουν άφθονοι χώροι για μικροπράγματα κι ένας χώρος αποσκευών σχεδόν 400 λίτρων. Το ταμπλό, ο πίνακας οργάνων και τα χειριστήρια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν την πιο εύκολη δυνατή πρόσβαση με τους πιο απλούς και γρήγορους χειρισμούς.

 

Το Fiat 500L συνθέτει μια πλειάδα τεχνολογικών στοιχείων, από τη στιβαρότητα και την ασφάλεια, που σχεδιάστηκε με βάση τα crash tests των ΗΠΑ, τις εξειδικευμένες διαστάσεις, μέχρι τα κορυφαία υλικά και το νέο «πάτωμα» που θα μοιραστεί με μελλοντικά μοντέλα. Το τμήμα Χρωμάτων και Υλικών της Fiat Group Automobiles έχει κάνει ειδική μελέτη για το 500L ώστε αυτό να μπορεί να προσωποποιηθεί από τον υποψήφιο οδηγό σε κάθε πιθανή περίπτωση, ώστε κάθε ένα αυτοκίνητο να είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερο και μοναδικό.