Νομίζετε ότι η Honda κατασκευάζει μόνο αυτοκίνητα και μηχανές; Κάθε άλλο. Η Ιαπωνική εταιρεία έχει οικολογικές που μπορεί να εκφράζονται μέσα από τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της αλλά κάνει και πολλά περισσότερα.

Τελευταία παρουσίασε το «έξυπνο σπίτι».

 

Το Honda Smart Home System HSHS, ελέγχει πλήρως την οικιακή παροχή και ζήτηση ενέργειας, όπως θέρμανση και ηλεκτρισμός, αξιοποιώντας παράλληλα και την ενέργεια των οχημάτων.

 

Το σύστημα, που τοποθετήθηκε στο πειραματικό σπίτι αποτελείται από ηλιακά πάνελ λεπτού φιλμ CIGS, μία μονάδα οικιακής μπαταρίας, μονάδα συμπαραγωγής με κινητήρα καύσης αερίου, σύστημα παροχής ζεστού νερού και το Smart e Mix Manager που ο πυρήνας του HSHS και λειτουργεί σαν ολοκληρωμένη συσκευή διαχείρισης ενέργειας. Ελέγχει άριστα τον ηλεκτρισμό που παρέχει το δημόσιο δίκτυο και παράγει κάθε συσκευή ενέργειας του συστήματος. Το Smart e Mix Manager μειώνει τις εκπομπές  CO2 από το σπίτι και ταυτόχρονα δημιουργεί μία πρόσθετη παροχή ηλεκτρισμού για να υπάρχει επάρκεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή φυσικής καταστροφής.