Η Skoda παρουσίασε  εντυπωσιακά νέα concept μοντέλα στην μεγαλύτερη διοργάνωση tuning για αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen. Στον εκθεσιακό χώρο με έκταση πάνω από 600 m², τα "Skoda Citigo Rally" και "Skoda Citigo DJ Car" έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση.

 

Το χωριό Reifnitz είναι ένας παραδοσιακός τόπος συνάντησης των φίλων του tuning. Κάθε Μάιο δίνεται σε όλους η ευκαιρία να ζήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του αυτοκινήτου. Αυτή τη χρονιά η συνάντηση πραγματοποιείται για 31η φορά.

 

Η σχεδίαση του "Skoda Citigo Rally" αντλεί το δυναμισμό της από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Skoda. Η μπροστινή όψη εντυπωσιάζει με τον μυώδη προφυλακτήρα, τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και την αεροτομή. Στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζει η κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης και η αεροτομή που αποτελεί προέκταση της οροφής του αυτοκινήτου. Τα ελαστικά χαμηλού προφίλ και οι σφυρήλατες ζάντες 18" υπόσχονται σταθερότητα και κορυφαία πρόσφυση.

 

Εκτός από το "Skoda Citigo Rally", μία ακόμα ιδιαίτερη παρουσία ήταν και το "SKODA Citigo DJ Car" με τον κορυφαίο DJ Tiesto όχι στο τιμόνι αλλά στα ντεκ μέσα από το "Skoda DJ Car". Αυτό το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε ειδικά από τη σχεδιαστική ομάδα της Skoda για το show στη λίμνη Wörthersee.

Το πλάτος αυξήθηκε μετά τις μεσαίες κολώνες ώστε να δημιουργηθεί ανοικτός χώρος που θα τον χρησιμοποιήσει ο DJ από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 

Χρήστος Δασκαλόπουλος