Ο Ιρβ Γκόρντον, συνταξιούχος δάσκαλος από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, αγόρασε το Volvo P1800 του μία Παρασκευή του 1966. Ξεκίνησε να το οδηγεί και του άρεσε τόσο πολύ που δεν σταμάτησε όλο το Σαββατοκύριακο!

 

Τη Δευτέρα το πρωί εμφανίστηκε στην αντιπροσωπεία και βλέποντας την απορία στο πρόσωπο των υπαλλήλων, τους ενημέρωσε ότι είχε ήδη έρθει η στιγμή για τον προληπτικό έλεγχο των πρώτων 2.400 χλμ. και την αλλαγή λαδιών.

 

Σήμερα, έχει φτάσει τα 4.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

 

Έχει υπολογιστεί ότι ο Ιρβ Γκόρντον έχει περάσει συνολικά περίπου 12 χρόνια της ζωής του οδηγώντας το Volvo του.

Από το 1966 που αγόρασε το P1800 έχει αλλάξει τα ελαστικά του 114 φορές, έχει κάνει 734 αλλαγές λαδιών στο αυτοκίνητο ενώ για τα σχεδόν 4,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα χρειάστηκε περίπου 8.600 ντεπόζιτα βενζίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν παρουσίασε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Από τη μεριά του, ο Ιρβ Γκόρντον όλα αυτά τα χρόνια δεν παρέλειψε ούτε ένα από τα προγραμματισμένα service του αυτοκινήτου, τα οποία έκανε πάντα σε επίσημα, εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Volvo.

Ο ίδιος αναφέρει γελώντας ότι τις πρώτες δεκαετίες του αυτοκινήτου πάντα ο ίδιος νεαρός μηχανικός φρόντιζε το αυτοκίνητό του, ώσπου κάποια στιγμή ο μηχανικός …συνταξιοδοτήθηκε.  

 

Το Volvo P1800 παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών το 1960. Στην παραγωγή μπήκε ένα χρόνο αργότερα, και πέρυσι είχαμε την "επέτειο" των 50 χρόνων του sport-coupe.Μέχρι το τέλος της παραγωγής του P1800, το 1973, είχαν κατασκευαστεί περίπου 46.000 αυτοκίνητα.