Η Porsche προχωράει ένα ακόμα βήμα τις δοκιμές του σούπερ σπορ αυτοκινήτου του μέλλοντος ολοκληρώνοντας τα αρχικά πρωτότυπα. Η παραγωγή της 918 Spyder θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 όπως έχει προγραμματιστεί ενώ πριν το τέλος του 2013 οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα οχήματά.

 

Τα πρωτότυπα, με το καμουφλάζ τους που παραπέμπει στα ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα Porsche 917 του παρελθόντος, αναδεικνύουν τις τελευταίες πινελιές που προστίθονται στην 918 Spyder.

Ο συνδυασμός του κινητήρα εσωτερικής καύσης και των δύο ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων – ένας στον μπροστινό άξονα και ένας στον άξονα μετάδοσης που ενεργεί στους πίσω τροχούς – θέτει νέες απαιτήσεις στην ανάπτυξη των στρατηγικών λειτουργίας.

Το σούπερ σπορ αυτοκίνητο διαθέτει υβριδική τεχνολογία με σύνδεση στο ρεύμα, συνδυάζοντας έναν υψηλών επιδόσεων κινητήρα εσωτερικής καύσης με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρες, για εκπληκτικές επιδόσεις: από τη μία μεριά, δυναμικά χαρακτηριστικά μιας αγωνιστικής μηχανής με απόδοση άνω των 770 ίππων και, από την άλλη, κατανάλωση καυσίμου στην περιοχή των τριών λίτρων ανά 100 χλμ.

 

Η Porsche καινοτομεί περαιτέρω, έχοντας να επιδείξει εντυπωσιακές λύσεις, όπως το ενισχυμένο με ανθρακονήματα πλαστικό μονοκόκ πλαίσιο με φορέα, πλήρως προσαρμοζόμενες αεροδυναμικές λειτουργίες, προσαρμοζόμενη διεύθυνση πίσω άξονα και σύστημα εξάτμισης με απολήξεις που "κοιτούν" προς τα πάνω. Έτσι, η 918 Spyder αποτελεί μια πρώτη «γεύση» για όσα μπορούν να επιτευχθούν στο μέλλον με τις Έξυπνες Επιδόσεις Porsche (Porsche Intelligent Performance).