Ολοκληρώθηκαν χθες οι αναγνωριστικές «βόλτες» στις ειδικές διαδρομές, των οδηγών που θα συμμετάσχουν στο Ράλι Ακρόπολις το οποίο ξεκινά το απόγευμα.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα των αναγνωρίσεων από τα κορυφαία πληρώματα του WRC περιελάμβανε την εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα (Κινέττα) καθώς και 4 ακόμη ειδικές διαδρομές (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, Ζήρεια).

Οι περισσότεροι οδηγοί μίλησαν στους διοργανωτές του αγώνα και αναφέρθηκαν στο βαθμό σκληρότητας των Ειδικών Διαδρομών, ενώ παράλληλα θεωρούν πως το Σάββατο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις από πλευράς απαιτητικότητας.

 


Δηλώσεις:

1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel CITROEN DS3 WRC
«Μια ή δυο Ειδικές Διαδρομές είναι πολύ σκληρές. Υπάρχουν μεγάλα αυλάκια σε αυτές και μπορούν να εμφανιστούν στην επιφάνεια μεγάλες πέτρες. Η νέα Ειδική Διαδρομή (Ζήρεια) είναι πολύ γρήγορη και δεν είναι τόσο κακή για τα αυτοκίνητα. Η ΕΔ11 είναι πραγματικά κακή».


2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo CITROEN DS3 WRC
«Οι Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου είναι πολύ σκληρές, αφού έχουν πολλά βράχια. Θεωρώ πως το Σάββατο θα είναι πολύ δύσκολη ημέρα».

 

3 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka FORD Fiesta RS WRC «Οι Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου είναι αρκετά σκληρές. Είναι δύσκολες και έχοντας αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να σκεφτούμε το αυτοκίνητο. Η νέα Ειδική Διαδρομή (Ζήρεια) είναι πολύ πολύ δύσκολη».


4 SOLBERG Petter - PATTERSON Chris FORD Fiesta RS WRC
«Οι Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου είναι πολύ σκληρές. Αυτές είναι Ειδικές Διαδρομές τυπικού Ακρόπολις, όπως παλιά».

 (Ζήρεια) είναι ωραία, μου αρέσει. Είναι πολύ πολύ γρήγορη, θυμίζοντας Ειδική Διαδρομή στη Νέα Ζηλανδία».


22 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien SKODA Fabia S2000
«Οι Ειδικές Διαδρομές που είδαμε σήμερα είναι αρκετά σκληρές. Το Σάββατο θα είναι η πιο σκληρό από την Παρασκευή και πολύ δύσκολο για τα αυτοκίνητα».


23 MIKKELSEN Andreas - FLOENE Ola SKODA Fabia S2000
«Οι Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου είναι πολύ σκληρές, ίσως οι σκληρότερες που έχω βρεθεί στην καριέρα μου ως τώρα. Αλλά ΟΚ, θα είναι μια νέα εμπειρία. Μου άρεσε η ΕΔ1».


200 ABBRING Kevin – MICLOTTE Frederic SKODA Fabia S2000
«Η δουλειά μας τελείωσε εδώ. Δυο Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου είναι γρήγορες, ενώ η Κινέττα ήταν πολύ κακή αρχικά, αλλά στο δεύτερο πέρασμα ήταν καλύτερη. Παρόλα αυτά είναι μια Ειδική Διαδρομή μόνο. Οι υπόλοιπες είναι ωραίες».