Η Honda επέκτεινε την προηγμένη γκάμα V4 μοντέλων της λανσάροντας τη νέα Crosstourer, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε πρωτότυπη έκδοση στην Έκθεση Eicma 2010.

 

Η  Crosstourer συνδυάζει τις ανέσεις μιας σπορ μοτοσικλέτας τουρισμού με την άνετη, όρθια θέση οδήγησης και την ευελιξία μιας μηχανής ιδανικής για δράση.

 

Η Crosstourer συνδυάζει χαρακτηριστικά sports touring, όπως ο ισχυρός κινητήρας V4 της VFR1200F με στοιχεία που συναντάμε σε on-off μοτοσικλέτες όπως  αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές και μία όρθια θέση οδήγησης για προβλέψιμη συμπεριφορά και πρόσφυση.

 

Αυτός  ο συνδυασμός των δύο φιλοσοφιών καθιστά την Crosstourer μία ιδιαίτερα ευέλικτη δίτροχη πρόταση. Οι αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές των μοτοσικλετών on-off για ομαλή κίνηση σε κακοτράχαλα εδάφη παρέχουν πλεονέκτημα σε δρόμους με ανωμαλίες.

 

H Crosstourer προσφέρει ισχύ V4 στις διαστάσεις μιας μοτοσικλέτας crossover. Το σύστημα Μετάδοσης Διπλού Συμπλέκτη της Honda προσφέρει μηχανικές αλλαγές μέσω μπουτόν στο τιμόνι, αλλά και μία άνετη, αυτόματη λειτουργία που μπορεί να παρακαμφθεί με το χέρι όποτε ο αναβάτης το θελήσει.

Εφοδιάζεται επίσης με TCS (Traction Control System), που αυξάνει την ασφάλεια σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, φροντίζοντας ο κινητήρας να μην παράγει ποτέ περισσότερη ισχύ από εκείνη που μπορεί να διαχειριστεί ο πίσω τροχός. Βελτιώσεις όπως το Combined ABS της Honda υπογραμμίζουν τις παντός καιρού, παντός εδάφους ικανότητες της μοτοσικλέτας.

H Crosstourer είναι άμεσα διαθέσιμη από το Δίκτυο Σαρακάκη με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (€15,830) όσο και με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη-DCT (€17,130).

 


Κινητήρας

 Υγρόψυκτος 4-χρονος Unicam 16-βάλβιδος 76° V4

Κυβισμός

 1.237cm3

Διάμετρος x Διαδρομή

81mm x 60mm

Αναλογία Συμπίεσης

12:1

Μέγιστη Απόδοση Ισχύος

129Ps / 7.750min-1

Μέγιστη Ροπή

126Nm / 6.500min-1 (95/1/EC)

Κατανάλωση καυσίμου

16.3 km/l

Ύψος Σέλας

850mm

Απόσταση από το Έδαφος

180mm

Βάρος Γεμάτη

275kg (F: 132kg, R: 143kg)