Η Opel επεκτείνει την οικογένεια μοντέλων Astra με ένα νέο μοντέλο. Με το νέο τετράθυρο sedan, το πεντάθυρο hatchback, το Sports Tourer station wagon και το αγωνιστικό GTC coupe, ολοκληρώνεται η γκάμα του best seller Opel Astra.

Τον Ιούνιο, οι πελάτες θα μπορούν αρχικά να επιλέξουν από επτά κινητήρες:

τέσσερις βενζινοκινητήρες 100 hp - 180 hp, εκ των οποίων οι τρεις διατίθενται και με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και

τρεις diesel 95 hp - 130 hp.

 

Οι δύο εκδόσεις Astra 1.7 CDTI ecoFLEX με σύστημα Start/Stop και τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης συνδυάζουν τις επιδόσεις από 110 hp ή 130 hp με κατανάλωση diesel, μόλις 3,7l/100 km που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 99g/km.

 

Επιπλέον αυτών, στις αρχές της επόμενης χρονιάς αναμένεται η νέα γενιά του πολύ οικονομικού, ισχυρού και ‘πολιτισμένου’ τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα SIDI ECOTEC της Opel με κυβισμό 1.6L, υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό.

Το Astra sedan (notchback) έχει αεροδυναμική φόρμα. Η οροφή εκτείνεται με ελαφρά καμπύλη πάνω από την καμπίνα επιβατών, κατεβαίνει μέχρι το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και καταλήγει στην ανάγλυφη αεροδυναμική αεροτομή του πορτμπαγκάζ. Και επειδή η κεκλιμένη κολόνα C εκτείνεται βαθιά μέχρι την περιοχή του πορτμπαγκάζ, οπτικά κρύβει έξυπνα το μέγεθος του χώρου αποσκευών.

Το πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από το απότομα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, την ενσωματωμένη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και τον φαρδύ ανάγλυφο προφυλακτήρα. Ο σχεδιασμός των πίσω φώτων παραπέμπει σε άλλα μοντέλα Astra, ενώ η κομψή πτυχή που τα συνδέει προσδίδει πλάτος αποφεύγοντας οποιαδήποτε εντύπωση μεγάλου όγκου.


Το νέο Astra προσφέρεται με το Advanced Forward Lighting (AFL+) με προβολείς bi-xenon και ποικίλες προηγμένες λειτουργίες φωτισμού όπως μεταβλητή δέσμη φωτός, φωτισμό στροφών, φωτισμό διασταυρώσεων και υποστήριξη μεγάλης σκάλας αυξάνουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια.

Το προσαρμοζόμενο σύστημα πλαισίου FlexRide προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση στις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες και επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας – Standard, Tour για μεγαλύτερη άνεση και Sport mode για ταχύτερη απόκριση.

Επιπλέον προσφέρονται αρκετά συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για πιο ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια.