Με την αγορά νέου αυτοκινήτου να αποτελεί γόρδιο δεσμό, κυρίως λόγω έλλειψης χρημάτων, ο οδηγός που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο που να τα κάνει όλα, πρέπει να είναι προσεκτικός. Θέλεις χώρους για άτομα; Ικανότητα μεταφοράς; Χαμηλή τιμή και φθηνή συντήρηση;

Το νέο Fiat Strada ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά, με στόχο να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες… οικονομικά.

 

Το νέο Strada διατίθεται στις εκδόσεις Working, Trekking και Adventure και τρεις τύπους αμαξώματος (κοντή καμπίνα, μακριά καμπίνα, διπλοκάμπινο).

Η διπλοκάμπινη έκδοση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους φαν των extreme sports. Σε χρήστες που αναζητούν ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να μεταφέρει άνετα τέσσερα άτομα, ενώ την ίδια στιγμή έχει διαθέσιμο ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 630 κιλά. Όλα αυτά, με τον κινητήρα πετρελαίου 1.3 MultiJet 16v Euro 5 των 95 ίππων για να μην σας κυνηγάει η εφορία. Η κατανάλωσή του είναι μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα και ανέρχεται σε 5,2 λίτρα/100 km για τις εκδόσεις Working & Trekking και 5,3 λίτρα/100 km για την Adventure στο συνδυασμένο κύκλο.

 

Ο χώρος φόρτωσης με μήκος 1.685 mm (1.332 mm στις εκδόσεις με μακριά καμπίνα, 1.082 στο διπλοκάμπινο) και πλάτος 1.300 mm (1.070 mm μεταξύ των θόλων), είναι μεγάλος και επειδή έχει απολύτως «κανονικό» σχήμα επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευσή του, ενώ εφοδιάζεται με προστατευτική επένδυση, ειδικά σχεδιασμένη για να είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και θερμοκρασίες.

 

Η τιμή για το νέο Fiat Strada ξεκινά από τα €14.700 για τη βασική έκδοση με την κοντή καμπίνα και φθάνει έως τα €18.350 για το διπλοκάμπινο Adventure, ενώ ανάλογα δε με την έκδοση και τον τρόπο αποπληρωμής που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, μπορεί να επωφεληθεί με έκπτωση έως και €1.900 και επιτόκιο 4,9% για προκαταβολή 10% και 60 δόσεις.