Αν τα SUV σας πέφτουν  πλέον ακριβά και βενζινοβόρα. Αν καταλάβατε ότι τα station αυτοκίνητα είναι και σπορ και πολύ πρακτικά. Αν θέλετε την δύναμη της τετρακίνησης και όλα τα παραπάνω μαζί με το σήμα της VW στο καπώ, τότε το Passat Alltrack μπορεί να είναι το αυτοκίνητο που ψάχνετε.

 

Δεν είναι απλό station. Σε αντίθεση με το Passat Variant (Station), η σχεδιαστική “off-road” φιλοσοφία του νέου μοντέλου περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες και τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ, ειδικές επενδύσεις περιφερειακά του αμαξώματος, καθώς και νέες ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών.

Επιπλέον, οι off-road ιδιότητες του περιλαμβάνουν μεγαλύτερη γωνία ράμπας και προσέγγισης, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ειδικές προστατευτικές ποδιές.

 

Για μεγαλύτερη ασφάλεια στην κίνηση εκτός δρόμου υπάρχει στο κάτω μέρος του αμαξώματος ένα ατσάλινο κάλυμμα για τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το κάρτερ λαδιού, το σύστημα εξάτμισης και τις διάφορες σωληνώσεις από πιθανά χτυπήματα.

Η έξυπνη τετρακίνηση 4MOTION εξοπλίζει τα μοντέλα ενώ επιπλέον, οι δύο κορυφαίες εκδόσεις 2.0lt TSI 210PS και 2.0lt TDI 170PS εξοπλίζονται με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και συνδυάζονται αποκλειστικά με κιβώτιο άμεσης αλλαγής ταχυτήτων (DSG) 6 σχέσεων.

 

Παρά τα έξτρα συστήματα και το αναπόφευκτο βάρος η μέση κατανάλωση του 2.0lt TDI 140PS είναι μόλις 5,7 l/100 km (149 g/km CO2), ενώ του 2.0lt TDI 170PS είναι 5,9 l/100 km (155 g/km CO2).

 

Το Passat Alltrack διαθέτει ακριβώς το ίδιο μήκος (4.771 mm) και το ίδιο πλάτος (1.820 mm) με το Passat Variant παρά τους μεγαλύτερους θόλους των τροχών που διαθέτει.  Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί από τα 135 mm σε 165 mm. Η γωνία προσέγγισης έχει μεγαλώσει από 13,5° σε 16 μοίρες, ενώ στο πίσω μέρος, η γωνία διαφυγής έχει μεγαλώσει από 11,9° σε 13,6 μοίρες. Μια άλλη παράμετρος που δεν είναι λιγότερο σημαντική σε κίνηση εκτός δρόμου είναι η γωνία ράμπας του αυτοκινήτου για τη διέλευση πάνω από ένα λόφο. Και αυτή η γωνία είναι μεγαλύτερη, από 9,5° σε 12,8 μοίρες.

Οι τιμές του νέου Passat Alltrack ξεκινούν από τα 30.360€ για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.8 TSI 160 ίππων.

 

Χρήστος Δασκαλόπουλος