Η Skoda συνεχίζει αποφασιστικά την επιθετική προϊοντική πολιτική της παρουσιάζοντας το Rapid στη μεσαία κατηγορία, λίγους μόλις μήνες μετά την παρουσίαση του Citigo. Το Rapid επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο στο διπλασιασμό των πωλήσεων της SKODA και θα λανσαριστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο του 2012.

 

Έχει πολύ μεγάλους χώρους για τη κατηγορία του, ενεργητική και παθητική ασφάλειά που στοχεύουν ψηλά καθώς και γκάμα οικονομικών και αποδοτικών υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων .

 

Το νέο σήμα της Skoda για πρώτη φορά φεύγει από τη μάσκα και τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένη θέση του μπροστινού καπώ. Νέας σχεδίασης είναι και τα φωτιστικά σώματα που συμπληρώνουν τον επιθετικό σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος.

 

Παρά τις σχετικά συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,48μ και πλάτος 1,7μ), το νέο SKODA Rapid εκπλήσσει με τους εσωτερικούς του χώρους. Οι πέντε επιβάτες του θα έχουν μοναδική άνεση και ευκολίες ενώ για τις αποσκευές τους φροντίζει ο “αχανής” χώρος αποσκευών που ξεπερνά τα 500 lt.

 

Δύο κινητήρες πετρελαίου και πέντε βενζίνης, θα συνδυάζονται είτε με μηχανικά είτε με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων ενώ στην Ελληνική αγορά η εταιρεία βασίζει τις ελπίδες της στις εκδόσεις βενζίνης 1.2 TSi και 1.4 TSi 105 και 122 ίππων και στους κινητήρες πετρελαίου με τον 1.6 TDi να προσφέρεται σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις των 90 και 105 ίππων.

 

Το SKODA Rapid κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο.