Πριν από ακριβώς μισό αιώνα, η πρωτοπόρα για την εποχή της, “Giulia”, έγραψε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας, ενώ την ίδια χρονιά λειτούργησε για πρώτη φορά η πίστα δοκιμών στο Balocco. Επίσης, πριν από 50 χρόνια δημιουργήθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR).

 

Φέτος, η Alfa Romeo γιορτάζει την 50η επέτειο της "Giulia", ενός αυτοκινήτου που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα 100 χρόνια ιστορίας της μάρκας, παρουσιάζοντας τεχνολογική καινοτομία και υπεροχή σε μια εποχή εξαιρετικής ανάπτυξης για την εταιρεία.

Με μοναδικό design, οδηγική απόλαυση, τεχνολογική υπεροχή, αξιοπιστία, ασφάλεια και πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις η “Guilia”, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εμπορικές επιτυχίες, γεγονός που κατέταξε το μοντέλο ως ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα της Alfa Romeo.

 

Οι πιστοί φίλοι της Alfa Romeo, είχαν τη δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής στην Guilia στις 24 Ιουνίου στην πίστα δοκιμών στο Balocco, σε μία τοποθεσία που επίσης συμπληρώνει τα 50 χρόνια ύπαρξής της. Η επιλογή αυτής της τοποθεσίας αποτελεί έναν ακόμη σταθμό για την ιστορία Alfa Romeo, αφού εκεί αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν όλα τα πρότυπα μοντέλα, μετά από αυτό της Giulia. To γεγονός αυτό, οδήγησε την Alfa Romeo να εδραιώσει την ηγετική της θέση στα οχήματα δυναμικών επιδόσεων, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα παγκοσμίως αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της.

 

Η Giulietta Quadrifoglio Verde ήταν ένα από τα οχήματα που ξεκίνησαν από το Balocco με προορισμό την Αγγλία για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στον κόσμο για αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ομάδα της Alfa Romeo είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με μέλη των σωματείων φίλων της Alfa Romeo από τις 7 συμμετέχουσες χώρες - Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο – και να καταγράψει όλη την δράση τους, καθώς και το φεστιβάλ, μέσω εικόνων και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα goodwood.alfaromeo.com, όπως επίσης και στο λογαριασμό Twitter της Giulietta twitter.com/alfa_giulietta.