Διαβάστε πως  δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε χώρες που θέλουν και επιδιώκουν τις ξένες επενδύσεις έξω από πολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες...

 

Το PCMA Rus, ένα εργοστάσιο που ανήκει στην κυριότητα των PSA Peugeot Citroen (70%) και Mitsubishi Motors Corporation (30%), γιόρτασε την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακαςστη Ρωσία, στην πόλη Kaluga με μία ξεχωριστή τελετή στις 4 Ιουλίου, 2012.

 

Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου, του Peugeot 408, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Θα ακολουθήσει το νέο Outlander της Mitsubishi το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το Νοέμβριο του 2012. Αργότερα, στη γκάμα παραγωγής του εργοστασίου θα προστεθούν μοντέλα της Citroen.

 

Από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής πλήρους κλίμακας, θα υπάρχουν Ρωσικά εξαρτήματα σε συναρμολογημένες μονάδες όπως πρεσαριστά πάνελ, προφυλακτήρες, τροχοί και ελαστικά, καθίσματα, ταμπλό κ.λπ. Μία περαιτέρω αύξηση στη δυναμικότητα παραγωγής του PCMA Rus και ένα υψηλότερο ποσοστό τοπικών προμηθευτών θα συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτων στη Ρωσία.

 

Με την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας και τη λειτουργία τριών νέων τμημάτων (συγκόλληση, βαφή, συναρμολόγηση), ο αριθμός των εργαζομένων του εργοστασίου θα αυξηθεί από 1.700 σε σχεδόν 2.500 μέχρι το τέλος του 201.

Και κάπως έτσι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ...