Με το νέο Adam, η Opel κάνει την είσοδό της στο κομμάτι life-style της κατηγορίας Α με ένα κομψό, μικρό αυτοκίνητο πόλης. Το Opel Adam συνδυάζει τολμηρή, δυναμική αισθητική με απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης όπως άλλωστε προστάζει η συγκεκριμένη κατηγορία που εγκαινίασε το 500αράκι της Fiat.

 

Προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες όπως ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο ενσωματώνει το smartphone του ιδιοκτήτη και επιτρέπει τη χρήση ιντερνετικών εφαρμογών αλλά και τη νέα γενιά Advanced Park Assist. Με αυτή οι οδηγοί ειδοποιούνται για χώρους παράλληλου παρκαρίσματος κατάλληλους για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου τους. Στη συνέχεια, το σύστημα τους κατευθύνει αυτόματα στο χώρο στάθμευσης. Ο οδηγός ελέγχει μόνο τα φρένα, το συμπλέκτη και τις αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο.  Το Adam εξοπλίζεται και με ESP και άλλα συστήματα ασφαλείας.

 

Με μήκος σχεδόν 3,70 μ. το Adam μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα.

Θα προσφέρεται αρχικά με τρεις βενζινοκινητήρες 1.2-70 hp, 1.4-87 hp και 1.4-100 hp, σε συνδυασμό με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Όλοι οι κινητήρες θα διατίθενται με το ecoFLEX που περιλαμβάνει τη λειτουργία Start/Stop.

Αργότερα, ένας μικρός βενζινοκινητήρας νέας γενιάς με υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό για βελτιωμένη απόδοση και επιδόσεις. θα συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας γενιάς.

 

Το νέο Opel ADAM θα διατίθεται για παραγγελίες μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (29 Σεπτεμβρίου –14 Οκτωβρίου, 2012). Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις Εκθέσεις των Διανομέων τον Ιανουάριο του 2013.

 

Χρήστος Δασκαλόπουλος