Σε καθεστώς μερικής ανεργίας 20 ημερών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο η Opel, θυγατρική της General Motors, σε δύο από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία, στο Ρισελχάιμ και το Καϊζερσλάουτερν.

 

«Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου καταρρέει» και τα μέτρα που χρησιμοποιούνταν ως τώρα για να υπάρξει προσαρμογή με μείωση του όγκου παραγωγής δεν αρκούν πλέον», αναφέρει σε ανακοίνωση του το μέλος της διεύθυνσης της Opel που είναι αρμόδιο για το προσωπικό, ο Χόλγκερ Κίμες.

 

«Το εργαλείο της μερικής ανεργίας είναι αυτή τη στιγμή το κατάλληλο μέτρο (που πρέπει να ληφθεί) για να ξεπεράσουμε αυτή τη φάση αδυναμίας της αγοράς», υπογραμμίζει.

 

«Η εισαγωγή της μερικής ανεργίας εγγυάται τις θέσεις εργασίας», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής της επιχείρησης Opel Βόλφγκανγκ Σέφερ-Κλουγκ στην ίδια ανακοίνωση.

 

Η Opel προβλέπει να χρησιμοποιήσει τη μερική ανεργία τόσο στον τομέα της παραγωγής, από το Σεπτέμβριο, όσο και στη διοίκηση και στις υπηρεσίες, από τον Οκτώβριο.

 

Το μέτρο, το οποίο επιδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αφορά περίπου 9.300 εργαζομένους. Δεν αφορά τους περίπου 7.000 μηχανικούς της Opel στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στο Ρισελχάιμ.