Προς ναυάγιο η κοινοπραξία PSA - General Motors

Προς ναυάγιο η κοινοπραξία PSA - General Motors
Τα βαθύτατα οικονομικά προβλήματα της PSA, οδηγούν σε προσωρινό (;) ναυάγιο την περιβόητη κοινοπραξία με την General Motors, όπως αποκαλύπτουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η General Motors φέρεται να εκφράζει αμφιβολίες, σχετικά με την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης στην PSA, για τη διάσωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν διακοπεί και εάν η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν συνδράμει άμεσα οικονομικά, για την ενίσχυση της PSA, το ναυάγιο θα είναι οριστικό και αμετάκλητο.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην καλύτερη περίπτωση, η κοινοπραξία, που -μεταξύ άλλων- προέβλεπε την εξέλιξη τεσσάρων νέων πλατφορμών, για μελλοντικά μοντέλα της Opel, της Citroen και της Peugeot, δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί πριν από το 2014, κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξει και το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή των πρώτων "κοινών" μοντέλων.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, εκτιμούν ότι η GM θα εξαντλήσει τα περιθώρια, γι αυτή τη συμφωνία, θέλοντας να περιορίσει τις απώλειες της Opel.


Πηγή: autotriti.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο