Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche σχεδιάζει να προσλάβει στη Γερμανία 3.000 εργαζόμενους μέσα σε πέντε χρόνια για να ανταποκριθεί στην αύξηση των πωλήσεών της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, τον Ματίας Μίλερ.

«Ο κατασκευαστής θέλει να προσλάβει μέσα σε οκτώ χρόνια 8.000 ανθρώπους στη Γερμανία», γράφει η περιφερειακή εφημερίδα «Westfalen Blatt».

Το προσωπικό της Porsche έχει ήδη «αυξηθεί τα τρία τελευταία χρόνια από 12.000 σε 17.000 πρόσωπα», δηλαδή κατά 5.000 εργαζομένους, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται σε πλάγιο λόγο δηλώσεις του Ματίας Μίλερ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Porsche απασχολούσε στο τέλος του 2011 περίπου 15.300 εργαζομένους.

Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων αναμένεται ότι θα επιτρέψει στην Porsche να πετύχει το στόχο της να πωλήσει το 2018, 200.000 οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης, η οποία κατασκευάζει τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητά της αποκλειστικά στη Γερμανία, έχει επίσης σκοπό να ανανεώσει και να μεγαλώσει πολλά από τα εργοστάσιά της και να επενδύσει περισσότερο από ένα δισεκ. ευρώ στο δίκτυο διανομής της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Porsche σημειώνει άνοδο στις πωλήσεις της παρά την αδυναμία της ευρωπαϊκής αγοράς. Το 2012, η εταιρεία, η οποία από τον Αύγουστο έχει ενσωματωθεί πλήρως στον όμιλο Volkswagen, πούλησε 141.075 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,7% σε σχέση με το 2011.

Οφείλει την άνοδο των πωλήσεών της κυρίως στις ΗΠΑ και τη Κίνα καθώς και στη μεγάλη ζήτηση που έχει το μοντέλο της Cayenne.