Η Gazprom και η Volkswagen υπογράφουν συμφωνία για την αποκλειστική προμήθεια φυσικού αερίου της Volkswagen Motorsport.
Στο περιθώριο της έκθεσης Hannover Messe 2013, ο Viktor Zubkov, Πρόεδρος του Δ.Σ. της OAO Gazprom και ο Ulrich Hackenberg, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Volkswagen πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας.


Κατά της διάρκεια της συνάντησης, συμφώνησαν σχετικά με τη συνεργασία για την προμήθεια φυσικού αερίου μίας μοναδικής διοργάνωσης αυτοκινητιστικών αγώνων για οχήματα που χρησιμοποιούν αποκλειστικά φυσικό αέριο ως καύσιμο. Σε συνέχεια των συνομιλιών, παρουσία του Viktor Zubkov, Δ/ντος Συμβούλου Gazprom Germania GmbH, οι Vyacheslav Krupenkov, Senior Managing Director της Gazprom Germania, και ο Ulrich Hackenberg υπέγραψαν συμφωνία που καθιστά την OAO Gazprom, από τον Μάιο του 2013 και εφεξής, αποκλειστικο προμηθευτή φυσικού αερίου της Volkswagen Motorsport. 

«Καλωσορίζουμε θερμά την  Gazprom ως τον νέο εταίρο του Scirocco R-Cup. Ο περιβαλλοντικά φιλικός και αποδοτικός μηχανοκίνητος αθλητισμός υπήρξε ανέκαθεν βασική επιδίωξη της Volkswagen. Αυτή η συνεργασία ανοίγει το δρόμο για ένα κοινό ταξίδι δύο παγκόσμιων παικτών. Η Volkswagen έχει μακρά παράδοση στον τομέα των αεριοκίνητων οχημάτων. Προσβλέπω σε αυτή τη συνεργασία», δήλωσε ο Ulrich Hackenberg.

 «Το φυσικό αέριο ως καύσιμο έχει τεράστια δυναμικότητα όσον αφορά σε ενεργειακά αποδοτικές, οικολογικές, καθαρές και οικονομικές μεταφορές. Για την Gazprom, αυτό αποτελεί προτεραιότητα αναφορικά με την επιχειρηματική ανάπτυξη, σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο. Η συμφωνία με την Volkswagen αποτελεί τη λογική συνέχεια της φιλοδοξίας μας να αυξήσουμε τη χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο στην Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία μας θα είναι επιτυχής.» τόνισε ο Viktor Zubkov.

Η Volkswagen

Η Volkswagen είναι ένας από τους κορυφαίους και μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Το μερίδιό της στη διεθνή αγορά αυτοκινήτων έφθασε το 12,8% το 2012. Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη (24,4%) έχει κατασκευαστεί από την Volkswagen.

Το Volkswagen Scirocco R-Cup αποτελεί, παγκοσμίως, τον μοναδικό branded αγώνα αυτοκινήτων όπου όλα τα οχήματα κινούνται με φυσικό αέριο, προσφέροντας περιβαλλοντικά φιλική ψυχαγωγία. 

Το Volkswagen Scirocco R-Cup αποτελεί σημαντική διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των 25 οδηγών του αγώνα συγκαταλέγονται νέα ταλέντα και θρύλοι του χώρου. Ως μέρος του German Touring Car Masters, εννέα κούρσες θα πραγματοποιηθούν το 2013. 

Η OAO Gazprom θεωρεί την αγορά CNG ως την αγορά του μέλλοντος. Η Gazprom προμηθεύει ρωσικό φυσικό αέριο σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, με στόχο να γίνεται διαρκώς περισσότερο αποδοτικός και οικονομικός προμηθευτής. Επί του παρόντος, η OAO Gazprom δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά CNG μέσω της Gazprom Germania και της VEMEX. 

Το 2012, η Gazprom Germania αύξησε της δραστηριότητές της στους σταθμούς ανεφοδιασμού CNG από δύο σε έξι. Μέχρι το 2015, η Gazprom Germania προτίθεται να κατασκευάσει έως 15 νέους σταθμούς ανεφοδιασμού CNG. 

Η VEMEX λειτουργεί 6 σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στην Τσεχία. Απέκτησε 4 από αυτούς το 2012. Επιπροσθέτως, η VEMEX προμηθεύει φυσικό αέριο σε ακόμη 2 σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου που διαχειρίζονται διαφορετικές εταιρείες. Η VEMEX επίσης αναμένει αύξηση του αριθμού σταθμών ανεφοδιασμού που διαθέτει σε 15 έως το 2015.