Η Alfa Romeo σκέφτεται σοβαρά να προωθήσει ξανά τα αυτοκίνητά της στην Αμερική, αρχής γενομένης από τη νέα γενιά της MiTo, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Alfa Romeo, όπως ανακοίνωσε, επιστρέφει στην Αμερική με κύριο στόχο την αύξηση των πωλήσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόσει τη νέα γενιά της MiTo στα δεδομένα του Νέου Κόσμου, για να είναι έτοιμη να πουληθεί στο προσεχές μέλλον, επί αμερικανικού εδάφους.

Η νέα MiTo, η οποία θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α, θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα της Fiat group και θα είναι η απαρχή επίσης, για τη δημιουργία crossover μοντέλων, που θα εξυπηρετήσουν τους αμερικανούς πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με έναν υπερτοφοδοτούμενο 2κύλινδρο TwinAir κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 100 ίππους και θα μπορεί να λειτουργήσει τόσο με φυσικό αέριο, όσο και με βιοκαύσιμα.
Παράλληλα δε, το πλάνο αναφέρει ότι θα υπάρξει κι ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας, που αποδίδει 200 ίππους.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξετάζουν το κατά πόσο αξίζει να διευρύνουν την απόδοση του MiTo Quadrifoglio Verde, πέραν των 200 ίππων. Αλλά ταυτόχρονα σκέφτονται να δημιουργήσουν και μία υβριδική εκδοχή, σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς.