Όπως ανακοινώθηκε, η ιταλική φίρμα θα σχεδιάσει ένα compact σπορ διθέσιο μοντέλο, με «μεσαίου» κυβισμού κινητήρα για να είναι πιο προσιτό και το οποίο θα λανσαριστεί το 2016.

Ο επικεφαλής της Maserati, Harald J. Wester είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της εταιρείας, να ετοιμάσει ένα σπορ αυτοκίνητο για τις «μικρότερες» κατηγορίες. Μάλιστα, αυτή τη φήμη έρχεται να επιβεβαιώσει ο Giulio Pastore, διευθυντής της εταιρείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον οποίο η Maserati μετά την παρουσίαση της νέας GranCabrio και GranTurismo, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το 2015, θα μπορούσε να ασχοληθεί με ένα «μικρότερο» αυτοκίνητο.

Ένα σπορ διθέσιο λοιπόν είναι ο επόμενος στόχος, με «μεσαίου» κυβισμού κινητήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δούμε μια παραλλαγή της Alfa Romeo 4C. Θα πρέπει η Maserati, κατά τον Pastore, να στηριχθεί εξ ολοκλήρου σε δικά της δεδομένα, δική της σχεδίαση και τεχνογνωσία. Μάλιστα διέψευσε και τις φήμες, που θέλουν να δανείζεται μέρη από τη LaFerrari.

Σύντομα λοιπόν θα έχουμε εξελίξεις, μιας και ο ιταλικός όμιλος έχει θέσει υψηλούς στόχους και λοξοκοιτά εκτός Ευρώπης, τόσο δυτικά, όσο και ανατολικά.