Η θρυλική Mustang GT 500 της κινηματογραφικής ταινίας «Gone in 60 Seconds», πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για 1 εκατ. δολάρια.

Το 2000 το «Gone in 60 Seconds» με πρωταγωνιστές τους Nicolas Cage και Angelina Jolie είχε σπάσει ταμεία. Η υπόθεση φυσικά γνωστή σε όλους μας αφού οι πρωταγωνιστές έπρεπε να «σηκώσουν» 50 υπερ-αυτοκίνητα μέσα σε 72 ώρες. Ανάμεσα στα super-cars και συγκεκριμένα το τελευταίο σε σειρά (με αποτέλεσμα την κορύφωση του έργου), που έπρεπε να κλέψουν μέσα σε 60 δλ. ήταν μία Ford Mustang GT500 του 1967 με το κωδικό όνομα Eleanor.

Η συγκεκριμένη Mustang είχε δεχτεί αρκετές μετατροπές από τη Cinema Vehicle Services με τη συνεργασία της Chip Foose, για να ανταποκριθεί στις σκηνές της ταινίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως ανακοινώθηκε, μετά από δημοπράτηση στην 26th Original Spring Classic Auction της Indianapolis των Η.Π.Α, πουλήθηκε, σε άγνωστο αγοραστή μέχρι στιγμής, προς 1 εκατ. δολάρια.

Θυμίζουμε, ότι το all time classic μοντέλο κάτω από το καπό φέρει ένα βαρύ κινητήρα V8 5.7λτ, που παράγει 400 ίππους, με έναν χαρακτηριστικό «γεμάτο» θόρυβο. Επίσης άλλα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι το 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, οι ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών και τα φαρδιά ελαστικά. Παράλληλα διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση, ενώ στο πίσω μέρος τα φώτα είναι τοποθετημένα σΆ όλο το μήκος του οχήματος. Εξάλλου, διαθέτει κι ένα button του υποτιθέμενου nitro κιτ, αλλά φυσικά είναι μια απίθανη σκηνοθετική παρέμβαση.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρουμε ότι πουλήθηκε με πιστοποιητικό γνησιότητας και μια ειδική αναμνηστική πλακέτα της ταινίας.