Με νέα ανακοίνωση και μια «γαργαλιστική» φωτογραφία, η Toyota ενημέρωσε, ότι η νέα γενιά της Corolla, βασισμένη στο πρωτότυπο Furia, θα παρουσιαστεί επίσημα αρχές Ιουνίου.

Το νέο μοντέλο, που αναμένεται εδώ και καιρό, φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί νωρίτερα από τον Ιούλιο, που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Τώρα λοιπόν, σε μια νεότερη πληροφόρηση, η Toyota αποκάλυψε ότι η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Corolla θα γίνει σε μια ειδική εκδήλωση, στην Καλιφόρνια στις 6 Ιουνίου.

Λογικό λοιπόν είναι, μέχρι την επίσημη παρουσίαση, η εταιρεία να θέλει να προκαλέσει βλέμματα και συζητήσεις, είτε μέσω teaser φωτογραφιών, όπως αυτή εδώ, είτε με δελτία τύπου.

Όπως δείχνει η φωτογραφία, φαίνεται καθαρά το σήμα Corolla S, το οποίο θα είναι τοποθετημένο δίπλα στο πίσω φανάρι. Επίσης, διακρίνεται το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα του Furia, έστω και χωρίς τα LED. Παράλληλα παίρνουμε και μία γεύση από τα spoiler, τα οποία είναι κι αυτά αποδεικτικά στοιχεία ομοιότητας με το πρωτότυπο Furia.

Όσον αφορά τα σχεδιαστικά δεδομένα, όπως είχαμε ενημερώσει και παλιότερα, περιμένουμε να έχει ένα εντυπωσιακό «πρόσωπο», λεπτή γρίλια για τους προβολείς, μεγάλη εισαγωγή αέρα στη μάσκα κι ένα ευμέγεθες σήμα, θυμίζοντας το νέο Auris. Επίσης, το αρκετά κεκλιμένο παρμπρίζ θα δίνει μια πιο μοντέρνα εμφάνιση και θα κάνει το best-seller της ιαπωνικής εταιρείας ακόμα πιο επιθετικό.

Παράλληλα, ως προς τα μηχανικά σύνολα, αρχικά μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ένας 1,8λτ 4κύλινδρος κινητήρας, που θα παράγει πάνω από τους 132 ίππους και τα 160 Nm ροπής του προηγούμενου μοντέλου. Διαφοροποιημένος θα είναι και ως προς το σύστημα Valvematic, -μία πατέντα της Toyota- για περισσότερη οικονομία. Επομένως, τόσο η απόδοση του κινητήρα, όσο και η οικονομία του καυσίμου θα είναι αισθητά βελτιωμένες. Συνάμα θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή CVT.

Θυμηθείτε εξάλλου, ότι το Furia είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι του Ντιτρόιτ τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ ο στόχος για το
νέο μοντέλο είναι να λανσαριστεί αρχές του 2014.

Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης πρεμιέρας, όπου όλα θα διευκρινιστούν.