Η ΜΙΝΙ επεκτείνει την γκάμα των τετρακίνητων εκδόσεων των Countryman και Paceman, αφού πέραν των turbo, ως ALL4 θα διατίθενται πλέον και τα ατμοσφαιρικά Cooper με τον 1.6 κινητήρα των 122 ίππων.

Προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερες ανάγκες του αγοραστικού κοινού από τη μία, και να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων της από την άλλη, η MINI από το καλοκαίρι θα διαθέτει τα ατμοσφαιρικά, βενζινοκίνητα Countryman και Paceman και ως 4κίνητα.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι η βελτιωμένη πρόσφυση και ευστάθεια της μόνιμης 4κίνησης βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο σε όλες τις οδικές συνθήκες, καθώς βασίζεται σε ένα ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό, που κατανέμει συνεχώς την κίνηση μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα. Σε συνάρτηση μάλιστα με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC, με το οποίο εφοδιάζονται όλα τα μοντέλα, εξασφαλίζει απόλυτα ουδέτερη συμπεριφορά του οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, το Countryman ALL4 χρησιμοποιεί έναν 1.600άρη 4κύλινδρο κινητήρα με ισχύ 122 ίππων και ροπή 160 Nm (190 Nm με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων). Αναφορικά με τις επιδόσεις, πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα (αυτόματο 11,7 δλ), ενώ η τελική είναι 184 χλμ/ώρα. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το σύστημα Start&Stop, οι επιδόσεις επιτυγχάνονται με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, με μέση κατανάλωση 6,9 λτ./100 χλμ. (αυτόματο 7,5 λτ.) και εκπομπές CO2 167 (175) γρ./χλμ.

Αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά έχει και το MINI Cooper Paceman ALL4 (αφού χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο κινητήρα), με ελαφρώς καλύτερους χρόνους (0,1 δλ.) και την ίδια κατανάλωση.

Η διάθεση των νέων ALL4 εκδόσεων θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι τιμές.