Η McLaren επιβεβαίωσε τη φήμη που κυκλοφόρησε πως ο επικεφαλής σχεδιασμούς της Sauber, Matt Morris, θα περάσει στις τάξεις της από τη νέα χρονιά.

Η βρετανική ομάδα στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Βρετανικού Grand Prix ανακοίνωσε επίσημα πως ο Morris.

Ο ίδιος θα συνεργαστεί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Tim Goss, και θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του τεχνικού τμήματος της McLaren για τη νέα εποχή της Formula 1.

«Ο Matt Morris θα ενταχθεί στη McLaren ως διευθυντής μηχανολογίας μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τη Sauber. Ο Matt θα συνεργαστεί με τον τεχνικό μας διευθυντή, Tim Goss, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά στα τεχνολογικά πρότυπα αλλά και στη λήψη αποφάσεων για τεχνικά ζητήματα. Αυτή τη στιγμή η Formula 1 βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης τεχνολογικής πρόκλησης και ο Matt είναι το πρώτο βήμα της ομάδας για την ενδυνάμωσή της. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα καλύτερο μηχανολογικό τμήματα και θα προετοιμαστούμε καλύτερα για τον ερχομό της Honda το 2015», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της McLaren.

Ο Morris βρίσκεται στη Sauber από τον Απρίλιο του 2011 ενώ πριν εργαζόταν στην ομάδα της Williams από το 2003. Το κενό του Morris θα καλύψει ο Eric Gandelin από την 1η Ιουλίου.