Για ακόμη μία φορά ο Κίμι Ραϊκόνεν εξέφρασε πόσο χαρούμενος είναι από τη συνεργασία του με τη Lotus. 

Ο Φινλανδός πιλότος δήλωσε πως το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει τελειώσει, ενώ ευελπιστεί σε δύο κακά αποτελέσματα του Φέτελ και δύο καλά δικά του, για να επιστρέψει στην κορυφή. 

Ακόμη, ο “Iceman” αναφέρθηκε στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Red Bull, δηλώνοντας πως προς το παρόν δεν σκέφτεται το μέλλον του. 

Για το πρωτάθλημα: 
«Δεν νομίζω ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια και ακόμη δεν είμαστε ούτε στα μισά της σεζόν. Χρειάζονται δύο κακοί αγώνες για τον Σεμπάστιαν και δύο καλοί αγώνες για μένα, ώστε να επιστρέψω στην κορυφή». 

Για τη συνεργασία του με τη Lotus: 
«Η ζωή με τη Lotus είναι καλή. Η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει και νομίζω ότι μαζί δουλεύουμε καλά. Όλοι ξέρουν τον τρόπο που μου αρέσει να οδηγώ και η Lotus μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου. Με σέβονται, για αυτό δουλεύουμε καλά και νιώθω πολύ άνετα». 

Για την πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ: 
«Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Ποτέ δεν ήταν ο σκοπός μου, αυτό που εγώ θέλω είναι ένα κάνω καλούς αγώνες και να κερδίζω». 

Για το τι θα άλλαζε στο πρωτάθλημα της Formula 1: 
«Ο κόσμος συνέχεια το ρωτάει αυτό. Πιθανότατα δεν θα άλλαζα τίποτα. Ίσως να περιόριζα τη συναναστροφή μου με τους δημοσιογράφους. Η Formula 1 είναι μια πρόκληση και πρέπει να προσαρμόζεσαι στους κανονισμούς και στις αλλαγές. Έτσι αν δεν σου αρέσει, τότε μπορείς να μην το κάνεις». 

Για τις φήμες που τον θέλουν στο μεταγραφικό στόχαστρο της Red Bull: 
«Δεν δίνω σημασία στις φήμες και προς το παρόν δεν σκέφτομαι το μέλλον μου. Θα δούμε τι θα συμβεί. Προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στους αγώνες μου με τη Lotus».