Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν η αιτία που ο Σεμπάστιαν Φέτελ τέθηκε εκτός αγώνα στο Σίλβερστοουν. Ο Γερμανός έχασε την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά από τους αντιπάλους του, όντας κοντά στη νίκη, όμως δείχνει πως αυτό δεν τον πτοεί ενόψει του επερχόμενου Γκραν Πρι, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο... σπίτι του. Βέβαια, δήλωσε απογοητευμένος, αλλά και πανέτοιμος να επιστρέψει δυναμικά με μια νίκη στο Νίρμπουργκρινγκ.

«Είχαμε ένα θέμα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Έχασα την πέμπτη ταχύτητα. Ενώ ανέβαζα στην έκτη, η πέμπτη είπε αντίο και κατέστρεψε το υπόλοιπο κιβώτιο. Απλά χάσαμε τον αγώνα για μερικούς γύρους, όμως δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Είναι πάντα απογοητευτικό, αλλά δεν κατηγορώ τα παιδιά ή την ομάδα.

Αυτά πάντα συμβαίνουν, ποτέ δε θες να συμβούν, αλλά ευτυχώς έχουμε τον επόμενο αγώνα την επόμενη εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη», ήταν τα λόγια του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή για να αναφερθεί και στα πολλά συμβάντα με κλαταρισμένα ελαστικά.

«Είναι δύσκολο να κρίνω επειδή είδα τον Λιούις να υποφέρει από κλαταρισμένο λάστιχο και τότε άκουσα ότι είχαμε κι άλλους με το ίδιο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα κερμπ και ευτυχώς δεν είχαμε καμία ζημιά σε κάποιο από τα δυο μονοθέσια. Είναι απογοητευτικό που μερικούς γύρους πριν το τέλος να είσαι εκτός αγώνα».