Με αφορμή τα τέσσερα κλαταρισμένα ελαστικά στο Σίλβερστοουν, δεν αποκλείεται να γίνουν δοκιμές μέσα στη σεζόν και μάλιστα με τα μονοθέσια του 2013. Αυτό αποκάλυψε ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος τόνισε πως η FIA θα επιτρέψει τις δοκιμές δίχως περιορισμούς.

«Η Pirelli παραπονέθηκε στο παρελθόν για αποκόλληση των ελαστικών, που σίγουρα δεν έχει να κάνει με ό,τι συνέβη την Κυριακή. Είπαν ότι θα ήθελαν να λύσουν αυτό το θέμα, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμές εξαιτίας αυτών των ανόητων περιορισμών που έχουμε.

Όμως, μίλησε με τον Ζαν Τοντ το Σαββατοκύριακο και μου είπε ''άφησέ τους να κάνουν δοκιμές''. Οπότε, τους επέτρεψε να τρέξουν για δυο τριήμερα και να δοκιμάσουν για την επόμενη χρονιά, καθώς και για τη φετινή. Αυτό ακριβώς θα συμβεί. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι μονοθέσιο θέλουν. Καθόλου περιορισμοί, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», είπε ο ισχυρός άνδρας της Formula1 για να αναφερθεί και στα όσα έγιναν την Κυριακή.

«Προφανώς ευχόμαστε να μην είχε συμβεί. Θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγάλα ατυχήματα στον αγώνα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ξέρουμε ακριβώς τι πήγε στραβά πριν πούμε τίποτα περαιτέρω. Το σίγουρο είναι ότι η Pirelli δε θέλει προβλήματα και θα προτιμούσε να μην υπάρχουν. Γι' αυτό θα πρέπει να ερευνήσουν και να δουν αν υπήρχε κάτι να κάνουν με τα κερμπ. Ακόμα και ένας ή δυο πιλότοι είπαν ότι μπορεί να ήταν τα κερμπ».