Δύο νέα σκίτσα εμφάνισε η Nissan για να «διαφημίσει», εν όψει της επίσημης παρουσίασής του, το νέο μικρό της Datsun, το οποίο βασισμένο στο Micra θα λανσαριστεί μέσα στο 2014.

Η Nissan ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα στις 15 Ιουλίου το νέο οικονομικό μικρό αυτοκίνητο πόλης της Datsun, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ινδία, με όσο το δυνατόν χαμηλότερα κόστη. Γι αυτό άλλωστε βασίζεται στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του Micra. Η λογική είναι να παραχθεί ένα «φθηνό» όχημα, (όχι όμως φτηνιάρικο), το οποίο θα μπορεί να έχει ανταγωνιστική τιμή.

Έτσι λοιπόν, η εξωτερική του εμφάνιση είναι σύγχρονη, (θυμίζοντας έντονα Micra), ενώ υιοθετεί μια χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα μπροστά και μεγάλα φωτιστικά σώματα.

Ως προς το εσωτερικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καμπίνα θα είναι λιτή και λειτουργική.

Επίσης, ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί είναι ο 1,2 λτ. βενζίνης του Micra με 80 ίππους (ή λιγότερους) και μέση κατανάλωση τα 5 λτ./100 χλμ.

Τέλος, το μικρό μοντέλο της Datsun (ακόμη δεν γνωρίζουμε το όνομά του) θα πωλείται αρχικά στην Ινδία από το 2014 και μετά στις υπόλοιπες αγορές. Βέβαια, κρίνοντας από την εμπορική πορεία των μοντέλων της Dacia-Renault, η Nissan θα θέσει σίγουρα ως στόχο και την Ευρώπη.

TAGS