Η Toyota ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, το υβριδικό Prius έχει πουλήσει αθροιστικά, από το 1997, 3 εκατ. οχήματα σε 80 χώρες του πλανήτη, όπου κυκλοφορεί.

Ξεκινώντας η ιαπωνική φίρμα το 1997 να παράγει το Prius, το πρώτο υβριδικό μαζικής παραγωγής, δεν περίμενε μια τέτοια ανταπόκριση. Μάλιστα υπήρξε μια δεύτερη γενιά το 2003 και η τρίτη γενιά κυκλοφόρησε το 2009.

Σε αυτό το διάστημα η εταιρεία μείωσε σημαντικά το κόστος παραγωγής του μοντέλου (κατά 2/3 περίπου) και κατόρθωσε να πετύχει εκπομπές ρύπων από τα 114 γρ./χλμ. (της πρώτης γενιάς) στα 89 γρ./χλμ. το 2009.

Η Toyota με το Prius υπήρξε πρωτοπόρος (όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομα Prius στα λατινικά: κάτι που προηγείται) στην ενσωμάτωση της υβριδικής τεχνολογίας και έδωσε το έναυσμα, ώστε κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να ασχοληθούν με την εξέλιξη και παραγωγή υβριδικών μηχανικών συνόλων.

Τέλος, η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζεται να αυξήσει τα κεφάλαια επενδύσεων, όσον αφορά τα υβριδικά συστήματα, αλλά ταυτόχρονα να επεκτείνει τη γκάμα των οχημάτων της, καθώς και τις γραμμές παραγωγής των υβριδικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στις υπόλοιπες χώρες.

 

 

TAGS