Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι το Pajero Sport θα κατασκευάζεται και στη γραμμή παραγωγής που διατηρεί στη Ρωσία, αφού ολοένα κι αυξάνεται η τοπική ζήτηση, έχοντας ήδη πουλήσει 24.000 μονάδες.

Η ιαπωνική μάρκα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές στις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Ρωσίας, η οποία είναι ιδιαίτερα θετική στα μεγάλου κυβισμού SUV. Γι αυτό ακριβώς το λόγο το 2010 ξεκίνησε να παράγει εκεί το Outlander. Τώρα αποφάσισε να κατασκευάζει επίσης και το Pajero Sport, το οποίο εισάγει στη Ρωσία από το 2008 κι έχει πουλήσει συνολικά 24.000 οχήματα, μέχρι το Μάιο του 2013.

Στο εργοστάσιο PCMA λοιπόν, στο Kaluga της Ρωσίας που ανήκει στην κοινοπραξία PSA Peugeot Citroen και Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα κατασκευάζονται 10.000 μονάδες κι άλλα 25.000 Outlander ετησίως, προκειμένου να καλυφθεί η τοπική κυρίως ζήτηση, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου, όπως αποκαλύπτουν τα νούμερα, οι αυξητικές τάσεις των πωλήσεων τόσο του ιαπωνικού SUV, όσο και εν γένει των αυτοκινήτων στη Ρωσία, μόνο αισιοδοξία προκαλούν στους υπεύθυνους της εταιρείας για το μέλλον των αγορών κι εκτός Ευρώπης.

TAGS